Ovocnářství
Ovocnářství je obor zahradnictví zabývající se studiem a pěstováním rostlin, jejichž plody se nazývají ovoce. Ovoce bývá použito nejčastěji jako potravina, ale může být použito také jako dekorace, někdy i jako přírodní léčivo.
Podle záznamů lze vysledovat záměrné pěstování ovoce na území České republiky ze středověku. V období 13. až 15. století se začíná objevovat množství odrůd jabloní a hrušní, a to nejen v zámeckých a klášterních zahradách, ale i u poddaných. V 17. století vznikaly první ovocné školky. (zdroj: Wikipedia)
Výsadba a hnojení
Výsadba
0,25 l AKRA Saat + 100 l vody – sazenice ponechat v roztoku 0,1 až 2 hodiny
Hnojení
500 kg AKRA Kombi / ha: každé 2 roky
dusík (N): dle potřeby
Zásobení vápníkem a magnésiem (údaj na 1 ha)
Za rok
200 kg AKRA Magnesia
Postřik (údaje na 1ha)
V květu nebo odkvětu
0,5 l AKRA Plus 9 (pro včely neškodné)
množství vody od 200 l
Po odkvětu
0,5 l AKRA Plus 9
2 l AKRA Blatt
0,5 l AKRA Azotobacter N-Bakterie
2kg dusíku (N) (močovina)
při nasazení fungicidu: 50% doporučené dávky *)
množství vody nejméně 200 l
výjimka: Golden Delicious
insekticid dle potřeby
*) při zvýšeném výskytu infekce přizpůsobit množství fungicidu!
Všeobecné pokyny k užití listových hnojiv AKRA:
AKRA hnojiva na list jsou mísitelné s mnoha insekticidy a fungicidy, u nichž je deklarována snášenlivost s hnojivy na list.
V případě pochybností před užitím doporučeno otestovat zkušební směs ohledně srážení!
Nutno dbát na to, aby nebyly míchány koncentráty listových hnojiv spolu s prostředky na ochranu rostlin.